Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Απίθανοι ζογκλέρ παίζουν μπάσκετ με τα πόδια!

Υπάρχει το ποδόσφαιρο, υπάρχει και το μπάσκετ, αλλά και κάτι που συνδυάζει και τα δύο πιο δημοφιλή αθλήματα της ιστορίας.
Οι πρωταγωνιστές του βίντεο αξίζουν τον θαυμασμό μας. Είναι εντυπωσιακοί!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Το "Μαουτχάουζεν" του Μίκη Θεοδωράκη στα ιταλικά !

Με την εξαίσια φωνή της ιταλίδας καλλιτέχνιδας, Ιβα Τζανίκι ακούμε το "Μαουτχάουζεν" σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ενός εκ των κορυφαίων συνθετών στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Αλλο ένα ελληνικό τραγούδι που εκτιμούν στο εξωτερικό και που το διασκευάζουν με θαυμάσιο τρόπο. Aφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια.

CANTICO DEI CANTICI

Era bello e dolce il mio amore
col suo vestito bianco della festa e un fiore rosso tra i capelli.
Nessuno può sapere quanto fosse bella!
Ragazze di Auschwitz, ragazze di Dachau, avete visto il mio amore?

L’abbiamo vista in quel lungo viaggio
ma senza il suo vestito bianco
né il fiore rosso tra i capelli.

Era bello e dolce il mio amore
coi suoi capelli lunghi e neri cresciuti tra le mie carezze.
Nessuno può sapere quanto fosse bella!
Ragazze di Mauthausen, ragazze di Belsen, avete visto il mio amore?

L’abbiamo vista in uno spiazzo nudo,
un numero marchiato sulla mano
e una stella gialla sopra il cuore.

Era bello e dolce il mio amore
coi suoi capelli lunghi e neri cresciuti tra le mie carezze.
Nessuno può sapere quanto fosse bella!







Άσμα ασμάτων


Τι ωραία που είναι η αγάπη μου
με το καθημερινό της φόρεμα
κι ένα χτενάκι στα μαλλιά

Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία
Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία
Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραί - α

Κοπέλες του Άουσβιτς, του Νταχάου κοπέλες
μην είδατε την αγάπη μου
μην είδατε την αγάπη μου
μην είδατε την αγά - πη μου

«Την είδαμε σε μακρινό ταξίδι
δεν είχε πια το φόρεμά της
ούτε χτενάκι στα μαλλιά»

Τι ωραία που είναι η αγάπη μου
η χαϊδεμένη από τη μάνα της
και τ’ αδερφού της τα φιλιά

Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία
Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία
Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία

Κοπέλες του Μαουτχάουζεν, κοπέλες του Μπέλσεν
μην είδατε την αγάπη μου
μην είδατε την αγάπη μου
μην είδατε την αγάπη μου

«Την είδαμε σε παγερή πλατεία
μ’ ένα αριθμό στο άσπρο της το χέρι
με κίτρινο άστρο στην καρδιά»

Τι ωραία που είναι η αγάπη μου
η χαϊδεμένη από τη μάνα της
και τ’ αδερφού της τα φιλιά

Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία
Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία
Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Μεγάλη επιτυχία στην Τουρκία

Μία από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες των τελευταίων ετών στην Τουρκία είναι το "Οlmasa Mektubun". Στο youtube.com έχει σχεδόν 800.000 μοναδικές επισκέψεις!
Aκούστε το και δεν θα αργείσετε να καταλάβετε ποιο τραγούδι είναι.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΟΤΕ !




Eνα εξαιρετικό τραγούδι του Πλούταρχου που δεν κυκλοφόρησε, ούτε θα κυκλοφορήσει ποτέ! Το έγραψε ο σημαντικός συνθέτης Μάριος Τόκας για τον σπουδαίο Ελληνα ερμηνευτή, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα ο Κύπριος απεβίωσε και αποφασίστηκε το τραγούδι αυτό να μην βγει στην κυκλοφορία.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο!

Aυτό που καταφέρνει ο Γάλλος, Ρεμι Γκαϊγιάρντ είναι ασύλλυπτο. ΜΑς αφήνει με ανοικτό το στόμα. Είναι ατόφιο ταλέντο και του αξίζουν συγχαρητήρια. Ας τον απολαύσουμε.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Eνας μέγας καλλιτέχνης!

Τι μπορείς να κάνεις με ένα κομμάτι ξύλο και ένα ηλεκτρικό πριόνι; Δείτε το βίντεο.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Mισιρλού (Από την Σμύρνη στο Χόλυγουντ)


Στις αρχές του 21ου αιώνα ο Μιχάλης Πατρινάς μετέφρασε από τα αιγυπτικά στα ελληνικά την Μισιρλού. Το τραγούδι γράφτηκε για μία Αιγύπτια κοπέλα με το συγκεγκριμένο όνομα, την οποία είχε αγαπήσει ο συμπατριώτης της μουσικός, Ιμπραήμ Εφέντι. Το 1908, Πατρινάς μετακόμισε στις Η.Π.Α όπου και έκανε διάσημο το τραγούδι.
To 1923, ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων της Σμύρνης μεταφέρθηκε στον Πειραιά με την ανταλλαγή πληθυσμών με τη Συνθήκη της Λωζάνης και εκεί ακούστηκε πολύ η Μισιρλού.
Τη δεκαετία του 70 το τραγούδησε η Γλυκερία και το έκανε αγαπητό και στις νεότερες γενιές.
Εκείνον τον καιρό, ο Αμερικανός κιθαρίστος, Ντικ Ντέιλ δημιούργησε μία ενόργανη διασκευή της Μισιρλού και τρεις δεκαετίες αργότερα ο Κουεντίν Ταραντίνο το χρησιμοποίησε ως το βασικό μουσικό σήμα της ταινίας, "Pulp Fiction".



Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ 1η ΚΑΙ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

Με σκοπό να τιμήσω την ποιοτική μουσική, ελληνική και ξένη, θα αναρτώ κάθε 1η και 15 του μηνός ορισμένα από τα κορυφαία τραγούδια του παγκόσμιου, μουσικού πενταγράμμου.
Επιθυμία μου είναι να προσθέσω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην εξάπλωση της ελληνικής μουσικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.
Όσον αφορά στην ξένη, επιθυμώ να γνωρίσει ο κόσμος τα "διαμάντια" της ξένης μουσικής, ιδιαίτερα της δεκαετίας του '60 και '70, των δύο πιο δημιουργικών δεκαετιών από πλευράς σύνθεσης τραγουδιών.
Σήμερα επέλεξα ένα κομμάτι του θρυλικού ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του '70, τους Deep Purple, συνδυάζοντας το γεγονός πως σε λίγες ημέρες θα βρίσκονται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες. Το τραγούδι λέγεται Child in Time

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Muppet Show με Ζορμπά και τα Παιδιά του Πειραιά!


Θυμάστε το θρυλικό Muppet Show; Δείτε αυτό το σπάνιο βίντεο από ένα επεισόδιο της σειράς που περιλαμβάνει τους πρωταγωνιστές να τραγουδούν "Τα παιδιά του Πειραιά" και να χορεύουν τον "Ζορμπά" !

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

O IOΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΕΡΓΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΩΝ;


Αμερικανός δημοσιογράφος - ερευνητής ισχυρίζεται ότι ο ιός των χοίρων δημιουργήθηκε μέσα σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α και του Καναδά.
Βασική αιτία είναι η πώληση των εμβολίων του ιού από τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Δείτε το βίντεο και τις δηλώσεις του Αμερικανού δημοσιογράφου:

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Aκούστε για πρώτη φορά το Stand by me από τον Bon Jovi. Το αφιέρωσε στο λαό του Ιράν.


Ο αστέρας της παγκόσμιας ροκ μουσικής σκηνής, Jon Bon Jovi μπήκε στο στούντιο και μόλις πριν 14 μέρες ηχογράφησε μαζί με τον Ιρανό διάσημο καλλιτέχνη, Αντράνικ Μαλαντιάν το πασίγνωστο τραγούδι του Ben King, "Stand by me". Ο καθένας μας μπορεί να το "κατεβάσει" και να το ακούσει δωρεάν από το διαδίχτυο. H συγκεκριμένη εκτέλεση δεν θα ηχογραφηθεί σε CD, ούτε θα βγει προς πώληση. Σκοπός των καλλιτεχνών είναι να σταλεί ένα μουσικό μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης προς τον λαό του Ιράν για τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής. Στην αρχή και στο τέλος του βίντεο κλιπ, ο Jon Bon Jovi κρατάει στα χέρια του ένα πλακάτ όπου αναγράφεται στα φαρσί η φράση "Είμαστε ένα". Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.mydamnchannel.com/Don_Was/Stand_By_Me/StandByMewithIntro_2168.aspx .

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ...



Ακριβώς πριν πέντε χρόνια είχαμε την τύχη να ζήσουμε την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών σε ομαδικό άθλημα.
Η άσημη, μικρή, χωρίς ποδοσφαιρική παιδεία, χωρίς υποδομές, χωρίς ιστορία στο άθλημα και χωρίς ταλέντο, Ελλάδα κατάφερε να αφήσει με το στόμα ανοιχτό όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, κερδίζοντας για δεύτερη φορά το μεγάλο φαβορί την Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της.

Ζήσαμε μία από τις ομορφότερες στιγμές στιγμές της ζωής μας, την απόλυτη χαρά, την... έκσταση. Είμαστε ευγνώμονες που ήμασταν ζωντανοί και ζήσαμε αυτόν τον άθλο. Εναν άθλο που δύσκολα θα επαναληφθεί ξανά στο μέλλον.
Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που ακόμα και σήμερα αποδίδουν την ανεπανάληπτη εκείνη επιτυχία μόνο στην τύχη, στις συνωμοσίες κτλ ή ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν άξιζε το τρόπαιο επειδή δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Αυτή είναι μια κακομοιριά και μιζέρια που διακατέχει ορισμένους ανθρώπους όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά σε κάθε χώρα(Το χειρότερο βέβαια είναι να εκφράζουν συμπατριώτες μας την άποψη αυτή, αν και συντριπτική και ελάχιστη μειονότητα). Δυστυχώς, ο τζόγος και το στοίχημα έχουν κάνει τους ανθρώπους πιο επιφυλακτικούς και προκατελλειμένους και ακόμα και την έκπληξη, ένα στοιχείο που αντιπροσωπεύει επάξια το ποδόσφαιρο, δυστυχώς δικαιολογείται μέσω του "στησίματος". Ευτυχώς από λίγους. Ενδεχομένως να το επικαλούνται εκείνη οι αφελείς συμπατριώτες μας που πόνταραν στην ήττα της Ελλάδας και που όχι μόνο έχασαν τα λεφτά τους, αλλά δεν μπόρεσαν να μοιραστούν μαζί μας την μεγαλύτερη χαρά που θα μπορούσαν να ζήσουν ποτέ. Και δυστυχώς αυτό θα τους πονάει και θα το κουβαλούν πάντα μέσα τους.
Οσον αφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα έπαιξε αμυντικά, προφανώς και θα έπαιζε αμυντικά! Δεν είναι η Βραζιλία και ποτέ δεν θα γίνει. Δεν έχει στις τάξεις της παίκτες ο Μέσσι, ο Ζιντάν, ο Τόρρες, ο Ινιέστα, ο Ρονάλντο κ.α. και ούτε πρόκειται να τους έχει, διότι είμαστε φτωχοί στην παραγωγή ταλέντων και οι υποδομές μας είναι ανύπαρκτες. Mόνο τον Τσιάρτα είχαμε με μεγάλες ποδοσφαιρικές αρετές και χαρίσματα, αλλά ο Ρεχάγκελ τον είχε στον πάγκο και στον τελικό δεν τον χρησιμοποίησε Και δικαιώθηκε! Με σύστημα, πειθαρχία και το 100 % από κάθε ποδοσφαιριστή πετύχαμε κάτι το απίθανο, το μοναδικό. Τύχη; Εννοείται πως χρειάζεται και τύχη, αλλά δεν δώσουμε μόνον έναν αγώνα, δώσαμε πολλούς.
Και μην ξεχνάμε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία σε ομαδικό άθλημα ήταν το 1987 όταν ο Νίκος Γκάλης και η παρέα του κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ κερδίζοντας Γιουγκοσλαβία και Σοβιετική Ενωση...
Ας ακούσουμε τον Εθνικό Υμνο που τραγουδούσαν όλοι οι Ελληνες μέσα στην Πορτογαλία στο ματς με τους Γάλλους και ας θυμηθούμε το "χρυσό" γκολ του Αγγελου στον τελικό με τους Ιβηρες στην μεγαλύτερη απόβαση Ελλήνων φιλάθλων εκτός συνόρων στην ιστορία της χώρας: 40.000 Ελληνες από όλο τον κόσμο σε μία πόλη, την Λισσαβώνα.
Ήμασταν και εμείς εκεί!




Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ 1η ΚΑΙ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

Με σκοπό να τιμήσω την ποιοτική μουσική, ελληνική και ξένη, θα αναρτώ κάθε 1η και 15 του μηνός ορισμένα από τα κορυφαία τραγούδια του παγκόσμιου, μουσικού πενταγράμμου.
Επιθυμία μου είναι να προσθέσω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην εξάπλωση της ελληνικής μουσικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.
Όσον αφορά στην ξένη, επιθυμώ να γνωρίσει ο κόσμος τα "διαμάντια" της ξένης μουσικής, ιδιαίτερα της δεκαετίας του '60 και '70, των δύο πιο δημιουργικών δεκαετιών από πλευράς σύνθεσης τραγουδιών.
Η σημερινή μου επιλογή είναι το τραγούδι "Επεφτε βαθιά σιωπή" του Γιάννη Πουλόπουλου, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μίμη Πλέσσα.
Απολαύστε αυτό το αριστούργημα.

Related Posts with Thumbnails